Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Περί ισχύος - μη ισχύος πληροφορίας και περί χαμηλού επιπέδου "γήινων"



Στην περίπτωση που κάποιος δεν μπαίνει στον κόπο να ψάξει σοβαρά ένα ζήτημα, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για το ότι ισχύει, ούτε για το ότι δεν ισχύει. Και, το να εκφράζεται με σιγουριά, προέρχεται από πρώτη εντύπωση ή και αρνητική προκατάληψη -πολλές φορές και εναντίον του φορέα της πληροφορίας- και όχι από στοιχεία που αντιτίθενται στο εννοιολογικό περιεχόμενο.



Είναι δύσκολο για τους πολλούς, να αντιμετωπίσουν μία πληροφορία αντικειμενικά, και να ελέγξουν οι ίδιοι την ισχύ της, παραβλέποντας τόσο ποιος τη μεταφέρει, όσο και τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και αντιλήψεις. Τα νομιζόμενα ... "αναμφισβήτητα".



Πολλοί τρέφουν αυταπάτες πως κάποια ζητήματα είναι από δύσκολο έως ανέφικτο να μελετηθούν. Όμως, εκείνοι κρίνουν τα αλλότρια, εξ ιδίων. Θεωρώντας πως όλοι έχουν τις τρέχουσες δικές τους δυνατότητες. Πληροφόρησης, Μνημοσύνης, Κρίσης, Ελέγχου Αξιοπιστίας, Εξαγωγής Συμπερασμάτων.



Δεν ευσταθεί επιμονή ότι κάτι δεν ισχύει, εάν δεν συνοδεύεται και από απόδειξη ατόπου. Ή να δικαιολογείται το σκεπτικό με βάση ενδείξεις. Ποιος είπε ότι μόνον η ισχύς μίας πληροφορίας, πρέπει να αποδεικνύεται; Αντίστοιχα πρέπει να αποδεικνύεται και η μη - ισχύς. Και στην περίπτωση που δεν υπάρχει απόδειξη για το ένα ή το άλλο, να προβάλλεται η προσωπική εκτίμηση. Αυτό που θεωρείται λογικότερο, με λεπτομερή ανάλυση και δικαιολόγηση του σκεπτικού. Όλα αυτά, ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ "ΘΕΣΕΩΝ", ΩΣ ΠΙΘΑΝΩΝ. Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί παρά να είναι σκοταδιστικό, αντίθετο της Αληθείας, και προσωπική πλασματική εικόνα.



ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΒΙΑΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ "ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ" ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΙΣΧΥΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΦ' ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.



Δεν πρέπει κάποιος να προσπαθεί να πείσει πως "έχει δίκιο" -είναι εγωιστικό να οδηγούνται τα ζητήματα σε προσωπικό επίπεδο-, αλλά πρέπει να αμφισβητείται η σιγουριά ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ. Αυτό είναι το σημαντικό. Διότι πολλά νομιζόμενα ως "δεδομένα", δεν είναι ισχύοντα. Απλώς προωθούνται από τους έχοντες ανάλογο συμφέρον.



Ουκ ολίγοι, αναφέρονται στο παρατηρώμενο "χαμηλό επίπεδο" των περισσότερων γήινων, στο κακό τους ήθος, την απραξία, την αντί - επαναστατική νοοτροπία υπακοής στην παρακμή, κλπ όντως θλιβερά. Δεν ισχυρίζεται κανείς πως είναι ήδη αφυπνισθέντες. Η διαδικασία επαν-ενεργοποίησης είναι σταδιακή.



Όλοι αυτοί ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ και κατευθύνονται στο να λειτουργούν ούτως. Από κράτη, επίσημα εκπαιδευτικά συστήματα, τηλεοπτικά-ραδιοφωνικά προγράμματα, έντυπα, εκκλησίες και άλλες μεθόδους πλύσης εγκεφάλου, καταστολής, ελέγχου και χειραγώγησης των ανθρώπων από τους Καθεστωτικούς. Σε υλοποίηση του Σκοτεινού Τριπτύχου Βλακεία - Ψεύδος - Κακία.


Πηγή : Παλιγγίνης Ελευθέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: