Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Αντι-ισλαμικό φιλμ ανάβει φωτιά

Δύο χρόνια μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε στον μουσουλμανικό κόσμο η δημοσίευση σκίτσων με τον προφήτη Μωάμεθ από το δανέζικο Τύπο, ανησυχία προκαλεί στις ολλανδικές αρχές η δημοσίευση ενός «καυτού» βίντεο εναντίον του Ισλάμ δια χειρός Γκέερτ Βίλντερς.

Εικόνες φρίκης από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους το 2001, στο μετρό του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2005 και στη Μαδρίτη τον Μάρτιο του 2004 περιέχονται μεταξύ άλλων στην πολυσυζητημένη μικρού μήκους ταινία του ιδρυτή του ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας (PVV).

H 17λεπτη ταινία με τίτλο «Fitna» (λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στο Κοράνι για να δηλώσει τη «σύγκρουση») απεικονίζει λιθοβολισμούς και αποκεφαλισμούς γυναικών και παιδιών, καθώς και εικόνες του Ολλανδού σκηνοθέτη Τεό Βαν Γκογκ, ο οποίος δολοφονήθηκε από μουσουλμάνο εξτρεμιστή μετά την προβολή ταινίας του που καταδίκαζε την καταπίεση της γυναίκας από το Ισλάμ. Ο τεράστιος όγκος επισκεπτών έκανε να «καταρρεύσει» η ιστοσελίδα του PVV που φιλοξενούσε την ταινία, λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευσή της.

«Φασιστικό βιβλίο» που προκαλεί τη βία είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν ο 44χρονος Βίλντερς το Κοράνι, ενώ έχει συγκρίνει το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων με το βιβλίο «Ο αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ.

Εκτός από τα φρικιαστικά βασανιστήρια, η ταινία «Fitna» δείχνει ακόμη μουσουλμάνους διαδηλωτές με πλακάτ «Ο Θεός να ευλογεί τον Χίτλερ» και «Ας πάει στο διάολο η ελευθερία», καθώς και ένα κορίτσι με μαντίλα να κάνει υποτιμητικά σχόλια για τους Εβραίους. Γραφήματα δείχνουν την αλματώδη αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού σε Ολλανδία και Ευρώπη, ενώ η ταινία καταλήγει με το ξεφύλλισμα του Κορανίου, σκηνή που συνοδεύεται από τον ήχο σκισίματος χαρτιού.

«Ο ήχος που ακούσατε ήταν από μια σελίδα τηλεφωνικού καταλόγου. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των μουσουλμάνων να σκίσουν τα κακόβουλα εδάφια του Κορανίου», εξηγεί το βίντεο.

Τη δυσαρέσκειά τους για τη δημοσιοποίηση του βίντεο εξέφρασαν και η ολλανδική κυβέρνηση του Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε και η σλοβενική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ μουσουλμανικές χώρες όπως η Αίγυπτος και το Ιράν απειλούν την Ολλανδία με οικονομικό μποϊκοτάζ.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αρνήθηκαν να μεταδώσουν την ταινία μικρού μήκους, ενώ αμερικανικός διαδικτυακός πάροχος διέκοψε την Κυριακή την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του κόμματος του Βίλντερς.
---------------------------------
Πηγή: 'Εθνος
---------------------------------


1....VIDEO 1ANTI ISLAM VIDEO 1



2....VIDEO 2ANTI ISLAM VIDEO 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: