Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Πολύ σκληρό το παιχνίδι που παίζουν οι Γερμανοί


Σήμερα, ημέρα Παρασκευή 10-02-2012 μάθαμε από kourdistoportocali.com πώς, Γερμανοί Anonymous έδωσαν στη δημοσιότητα επιταγές μεγαλοεπιχειρηματιών σε κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς υποστηρίζοντας πως έχουν στην κατοχή τους από τραπεζικά στελέχη, αλλά και νομικά γραφεία, πλούσιο υλικό με συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικής εξουσίας, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Μα φυσικά!!!!!!!!Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, η συστηματική προπαγάνδα που γίνετε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, αλλά και εκτός αυτής, δίνοντας συνεχώς στο «άπλετο φως» της δημοσιότητας, στοιχεία που χαντακώνουν μονάχα εταιρίες «μη γερμανικών συμφερόντων»;;;;;;
Τη τελευταία πενταετία στη χώρα μας, ανθίζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις. Όποιος ψάξει την αγορά τα τελευταία αυτά χρόνια, θα δει πώς όλες οι επιχειρήσεις που εδραιώνονται στην Ελληνική αγορά, είναι γερμανικές ή γερμανικών συμφερόντων. Μπορεί να είναι οφ-σορ  εταιρίες, καθαρά γερμανικές επενδυτικές ή πολυεθνικές, αλλά και απλές συνεργασίες ντόπιων με Γερμανούς. Επίσης πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου, να κλείσουν και όλες οι υπόλοιπες που είχαν καταφέρει να εγκατασταθούν από πριν.
Το βλέπω σαν ένα μεγάλο οικονομικό παιχνίδι της γερμανικής πολιτικής, στο οποίο παίξαμε τον ρόλο μας και εμείς, αγοράζοντας γερμανικά προϊόντα συνεχώς μη σκεπτόμενοι το τελικό αποτέλεσμα.
Γερμανικά αυτοκίνητα, ρούχα από διάφορες εταιρίες συμφερόντων, τρόφιμα από μεγάλες πολυεθνικές ή παραγωγικές εταιρίες τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από αυτό το όλο σύστημα είναι, η αποδοχή μας στην εξαγωγή της γεωργικής παραγωγής μας στην Γερμανία πριν να τροφοδοτήσουμε την Ελληνική αγορά, από τα δικά μας προϊόντα. Το αποτέλεσμα αυτής της απερισκεψίας, μας έφερε αντιμέτωπους σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς βιολογικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής, έχει γερμανικές πιστοποιήσεις και εμπίπτει σε γερμανικά συμφέροντα. Είναι ζήτημα χρόνου να γίνει το ποσοστό αυτό σύνολο.
Κάθομαι και σκέφτομαι πολλές φορές, πως δεν μπορεί τα καλύτερα προϊόντα στην υφήλιο, να τα έχουν μόνο οι Γερμαναράδες.  Δηλαδή τι είναι αυτοί, που όλοι οι υπόλοιποι δεν θα μπορούσαν να είναι. Μήπως πάλι οι κυβερνώντες, του τόπου μου, έχουν κάνει λάθος ........;;;;
Ενδέχεται μία λύση στο πρόβλημά μας, να είναι η υποστήριξη των Ελληνικών προϊόντων.  Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχουν εταιρίες για τον έλεγχο αυτών των προϊόντων εγχώριας παραγωγής., γιατί εμένα θα με συγχωρήσετε, αλλά δεν εμπιστεύομαι οργανισμούς και εταιρίες που πιστοποιούν μέχρι στιγμής γερμανικά συμφέροντα σχεδόν κατά αποκλειστικότητα. Έχω δοκιμάσει κατ' ιδίαν προϊόντα γνωστής αλυσίδας υπεραγοράς, που εδρεύει και στην χώρα μας τα τελευταία πέντε τουλάχιστο χρόνια. Έχω διαβάσει τους καταλόγους οικολογικής συνειδήσεως που εκδίδονται συχνά πυκνά, και στεναχωριέμαι που μόνος μου είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να  κάνω τέτοιους ελέγχους ιδιοχείρως.
Πολύ σκληρό το παιχνίδι που παίζουν οι Γερμανοί.
Ύπουλο και χωρίς ηθική.
Μήπως θα έπρεπε και εμείς να πάρουμε περισσότερες πρωτοβουλίες στα χέρια μας, και να παίξουμε σκληρότερη άμυνα.;;;;
Για να προσέχουμε λίγο τι μας προσφέρουν οι άλλοι...........       

Σαράντης Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: