Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Περί προσευχής εις την αρχαικήν

Κάποιος ανέφερε πως, πολλά βιντεάκια απαγγέλλουν αρχαία ελληνικά - μια γλωσσά δική μας αλλά στην σημερινή εποχή ξεχασμένη ή καλύτερα για λίγους - ρωτώ λοιπόν οι σημερινοί Έλληνες γιατί [αφού η πλειοψηφία μας δεν γνωρίζει τις έννοιες ] συνεχίζουν και σήμερα να απαγγέλλουν στην αρχαία γλώσσα ; Οι θεοί μας καταλαβαίνουν και στην αλλοιωμένη σημερινή γλώσσα μας,γιατί λοιπόν στην αρχαία ;
.......

Τα αρχαία και τα νέα, όντος δεν είναι δύο διαφορετικές γλώσσες.
Το ότι εσύ δεν τα καταλαβαίνεις χωρίς λεξικό, δεν είναι δικό σου φταίξιμο, αν και θα μπορούσες να είχες μάθει.
Όπως επίσης, η προσευχή είναι προσωπικό θέμα του κάθε ενός από εμάς.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να εισακούονται, σε κάθε τους δέηση από τις Ανώτερες Οντότητες ή δεν έχουν πρόβλημα να το κάνουν πολλές φορές μέχρι να το αντιληφθούν, είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εξάλλου είμαστε όντα ελευθέρας βουλήσεως.
Η αρχαιοελληνική πάντως, ειδικά η Ομηρική, έχει λεκτικά ισχυρότερες δονήσεις από την νεοελληνική ή όποια νεότερη της.
Όλο το μυστικό είναι στο να πιστεύεις εσύ πραγματικά αυτό που λες και θέλεις να ακουστεί, να είναι σε αρμονία η καρδιά σου με την πίστη σου (λογική σου σκέψη).
Το ζητούμενο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι, να επαναλαμβάνεις ότι είχε αποτέλεσμα στους άλλους ......... θα πρέπει να είναι κάτι το προσωπικό (δικό σου), που να το καταλαβαίνεις εσύ (όπως και να είναι αυτό), και τότε οι δονήσεις θα μετασχηματιστούν από μόνες τους να κάνουν την δουλειά τους.
 

Έρρωσθε


Σαράντης Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: