Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Χαμένοι στην ανύπαρκτη φανταστική πραγματικότητα σας



 

Από τότε, τη στιγμή του προφανούς διαχωρισμού από τον θεϊκό Πατέρα σας, αναζητάτε τον δρόμο σας για το Σπίτι. Όταν ο Θεός σας δημιούργησε, για δική Του χαρά και δική σας, σας έδωσε τη δύναμη και την ελευθερία να Τον αποδέχεστε ή να Τον αρνήστε. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές - αλλά όποτε επιλέγετε μια από αυτές, η άλλη γίνεται μη εφικτή, έως ότου εσείς αντιστρέψετε την επιλογή σας. Αρχικά δεχτήκατε τον Θεό, δημιουργώντας μαζί Του εν ειρήνη και αρμονία, άφθονα. Ύστερα αναρωτηθήκατε για μια στιγμή, πώς θα ήταν το αντίθετο αυτού .... στιγμιαία και για μια στιγμή, η ψευδαίσθηση έγινε. Ήταν το πλήρως αντίθετο της θεϊκής Πραγματικότητας  και αγάπης του Θεού, και ήταν μια προσωρινή εκτροπή, ένα μεμονωμένο παράδειγμα της πλήρους ασημαντότητας - όταν παίξατε με την ιδέα, μιας πραγματικότητας που ήταν χωριστά από τον Θεό. Μια τέτοια αντίληψη ήταν αδύνατη, αλλά η δύναμη της σκέψης σας στιγμιαία έχτισε, αυτή τη φανταστική μη πραγματικότητα.
Επειδή το φανταστήκατε, αυτό συνέβη, πολύ σύντομα. Αλλά αυτό που φανταστήκατε σας κυρίευσε, ακριβώς γιατί ήταν χώρια από την θεία πραγματικότητα του Πατέρα σας - και άμεσα επιλέξατε, να εισέλθετε σε αυτό το εφήμερο όνειρο να παίξετε και να κρυφτείτε από τον Πατέρα σας, και να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι δεν έχετε την ανάγκη Του. Η ιδέα του να ζείτε σε μια κατάσταση ανεξαρτησίας, διαχωρισμένοι από αυτόν, ήταν πολύ δελεαστική, αλλά μόλις το φανταστήκατε και δημιουργήσατε, σοκαριστήκατε από αυτό που σήμαινε - καμιά επαφή με τον Πατέρα, μέχρι να αποδεσμεύσετε την ιδέα από το μυαλό σας. Παρόλα αυτά , ήταν ενδιαφέρουσα, και τη κατείχατε για να δείτε που θα σας οδηγήσει, και πριν να γνωρίσετε που είσαστε χαθήκατε στην ανύπαρκτη φανταστική πραγματικότητα σας.
Ήταν συναρπαστικό και δελεαστικό, που γεμίσατε με τις ιδέες μιας παράξενης, ενοχλητικής και ακόμη γοητευτικής φύσης - μιζέρια, πόνος, δυστυχία και θάνατος .... τι ήταν; .... τι μπορεί να ήταν αν τις αντιμετωπίσετε; Και έτσι επιλέξατε να εμβαθύνετε σε αυτό το παράξενο και εξωπραγματικό περιβάλλον και προσπαθήσατε να το κάνετε πραγματικό. Η δύναμη που ο Πατέρας σας έδωσε όταν σας δημιούργησε, σας δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσετε μια ψευδαίσθηση, που μοιάζει πολύ πραγματική για εσάς, και όσο πιο μακριά σε αυτή περιπλανηθείτε, τόσο πιο πραγματική φαίνεται. Και για να ενταθεί αυτή η αίσθηση πραγματικότητας, προσθέσατε περισσότερες πτυχές φαντασίας σε αυτή.
Όσο περισσότερο το σκέπτεστε, τόσο περισσότερο αληθινό γίνεται, μέχρι να φαίνεται πως έχετε χαθεί και δεν μπορείτε να βρείτε, το δρόμο σας. Τότε, ο φόβος συνέβη για πρώτη φορά. Πού βρίσκεται ο Πατέρας σας και η έκσταση  που η Παρουσία του προϋποθέτει; Στον πανικό χωριστήκατε σε δισεκατομμύρια αισθανόμενα όντα, με την ελπίδα ότι ένα από αυτά θα είναι σε θέση να βρει το δρόμο για το Σπίτι. Αλλά το κάθε ένα θέλησε να γίνει ο ένας και έτσι επικεντρώθηκε σε σύγχυση και διάσπαση, ο ένας από τον άλλο προκειμένου να γίνει ο νικητής, ο ένας που θα σας οδηγήσει στο Σπίτι. Αυτές οι φαινομενικά ξεχωριστές και ανεξάρτητες οντότητες, κατάφεραν μόνο να συγχύσουν και τρομοκρατήσουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλο, από τον αντιπερισπασμό τους και την αποσπασμένη συμπεριφορά τους .... και ξέχασαν τι έψαχναν - το δρόμο για το Σπίτι!
Όλα αυτά συνέβησαν εν ριπή οφθαλμού, αλλά προσθέσατε επιπλέον χρόνο στη ψευδαίσθηση, προκειμένου να επιτρέψετε τα δισεκατομμύρια των πτυχών του εαυτού σας ώστε να συνεργαστούν και να σας οδηγήσουν Σπίτι. Έχοντας χρόνο να διαθέσετε, αυτές οι πτυχές σας έγιναν ολοένα και πιο ανταγωνιστικές και μη συνεργάσιμες, και καταλήξατε με τις οικογένειες, φυλές, έθνη, πολιτισμούς, θρησκείες, πολεμώντας μεταξύ τους, να αποδείξουν ότι μόνοι θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν Σπίτι.
Τώρα, μετά από αιώνες διαφωνιών, συγκρούσεων και πολέμου, συνειδητοποιήσατε επιτέλους ότι η απατηλή κατάσταση του διαχωρισμού σας, δεν λειτουργεί και δεν θα σας οδηγήσει Σπίτι. Χρειάστηκαν φαινομενικά αιώνες να αναπτύξετε τη σοφία να αντιληφθείτε αυτό, παρόλο που στην πραγματικότητα συνέβη σχεδόν ακαριαία, όπως ο Πατέρας σας αμέσως προώθησε εσάς με τα μέσα και την ικανότητα, να βρίσκετε τον δρόμο σας - την άσβεστη Φλόγα, που καίει μέσα σε κάθε ένα από τα δισεκατομμύρια των πτυχών του εαυτού σου.
Αρχικά αγνόησες το Φως αυτής της θείας Φλόγας, επιτρέποντας όλων των ειδών τα συντρίμμια να συσσωρευτούν πάνω από αυτό και να το κρύψουν από εσάς. Αλλά τελικά, όπως ήταν αναπόφευκτο, επειδή ο Πατέρας σας, δεν θα σας επιτρέψει να χαθείτε τελείως και να χάσετε την χαρά της ύπαρξης στην Πραγματικότητα, αρχίσατε να αφαιρείτε τα συντρίμμια, για να αποκαλυφθεί η Φλόγα. Αρκετοί από εσάς, το κάνατε αυτό για να αποδείξετε στις αδελφές και αδελφούς σας, ότι είστε όλοι ένας, όλοι μέρος αυτής της άσβεστης Φλόγας, η οποία φλέγεται μέσα στον καθένα σας, αποδεικνύοντας ότι δεν γίνετε να χαθείτε και ότι μπορείτε και θα επιτρέψετε να σας οδηγήσει, η αγαπητή καθοδήγηση  του Πατέρα σας, εκτός της ψευδαίσθησης και στο Σπίτι, της αιώνιας χαράς μαζί Του.
Έχετε πλέον καθιερώσει το ταξίδι επιστροφής σας και τίποτα δεν μπορεί να σας αποτρέψει, από την επίτευξη του ιερού προορισμού σας. Αφυπνιστείτε ως εκ τούτου, στην διαπίστωση ότι όλοι είστε τα αγαπημένα παιδιά του Θεού, για πάντα ασφαλείς και σίγουροι στην στοργική Του αγκαλιά, όπου το να βιώσεις  οτιδήποτε άλλο από αιώνια ειρήνη και ευτυχία, είναι αδύνατον. Είστε σώοι, σωθήκατε, και είστε ασφαλείς, στα αγαπημένα χέρια του Πατέρα σας, για όλη την αιωνιότητα. Και η ευαισθητοποίηση και εμπειρία αυτής της θείας κατάστασης, θα φυσήξει μακριά την ομίχλη της μιζέριας και των βασάνων , τα οποία σας περιέβαλλαν για τόσο πολύ καιρό.
Ο αγαπημένος σας αδελφός Ιησούς.   
 


 Κανάλι         : Johnsmallman
Μετάφραση :  Σαράντης Κώνστας
  
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: