Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το να αφήνεις και να επιτρέπεις, είναι αυτό που κάνει δυνατή την επίτευξη, της εσωτερικής ειρήνης.




Είναι δύσκολο για σας, να κατανοήσετε τα εσωτερικά επίπεδα στους εαυτούς σας, στα οποία μπορείτε να ανεβείτε, ενώ είστε ακόμα ενσαρκωμένοι. Οι θρησκείες και κουλτούρες, σας έχουν διδάξει ότι η γνώση των πνευματικών σφαιρών, είναι διαθέσιμη μόνο στους ιδιαίτερα εξελιγμένους από εσάς και ότι θα πρέπει να δαπανάτε πάρα πολλά χρόνια, σε διαλογισμό, προσευχή, και ασκητικές πρακτικές, για να επιτευχθεί ένα επίπεδο, που θα σας φέρει την εμπειρία της ειρήνης και της αγάπης, για τις οποίες σας έχουν μιλήσει οι φωτισμένοι δάσκαλοι σας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Οποιοσδήποτε, μπορεί να φτάσει εσωτερικά και να επιτύχει, την εμπειρία της γνώσης του Θεού. Ο λόγος που είναι τόσο λίγοι, είναι επειδή συνήθως καταπιάνονται με περισπασμούς, από την ψευδαίσθηση στην οποία το σώμα σας φαίνεται να κατευθύνει, πολύ μεγάλο μέρος της προσοχής σας.
Τα σώματά σας, είχαν σχεδιαστεί ως περιοριστικοί παράγοντες, για να σας πείσουν ότι το φυσικό περιβάλλον που θα ζήσετε μέσα από αυτά, είναι η μία και μόνη πραγματικότητα που υπάρχει. Αν το σώμα σας (που σας αντιπροσωπεύει, ενώ εσείς αντιμετωπίζετε τη ζωή στην ψευδαίσθηση) είναι ανίκανο να αντιληφθεί κάτι, μέσα από τις σωματικές του αισθήσεις, τότε "με μαγικό τρόπο", καταλαβαίνει πως κάτι δεν είναι πραγματικό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, ορισμένοι από τους επιστήμονες σας, συνειδητοποίησαν ότι αυτό δεν είναι πραγματικά αληθές. Και φυσικά στα χρόνια του παρελθόντος, αυτή η αλήθεια έγινε αποδεκτή, ακόμη και αν πολλοί δεν είχαν άμεση γνώση αυτής.
Τώρα, πολλοί το ανακαλύπτουν από μόνοι τους, καθώς αποκολλώνται από τους δογματισμούς των πολλών «ειδικών», οι οποίοι επιμένουν πώς η μόνη αλήθεια είναι : "ότι αν δεν μπορεί να μετρηθεί δεν υπάρχει"! Παρ 'όλα αυτά, καθώς ενσαρκώνεστε, παραμένει δύσκολο να βρείτε το δρόμο σας, σε αυτά τα πρώην κρυμμένα εσωτερικά βασίλεια, όπου μπορείτε να αισθανθείτε πραγματικά την Αγάπη που ο Θεός σας προσφέρει, σε κάθε στιγμή. Όταν βιώνετε την πραγματικότητα αυτής της θεογνωσίας, όλη η αίσθηση του εαυτού σας, αλλάζει και τότε θα αποκτήσετε πλήρη εμπιστοσύνη, στην Αγάπη που ο Θεός έχει πάντα για εσάς. Η ζωή ως άνθρωπος δεν θα βιώνεται με αμφιβολίες, φόβους και ανησυχίες, για τις οποίες είχατε συνηθίσει, γιατί θα ξέρετε πραγματικά, χωρίς καμία πιθανότητα αμφιβολίας, ότι είστε ένα κύριο και αναπόσπαστο κομμάτι του Θεού.
Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο τόπος εσωτερικού δικαίου, είναι μέσω του διαλογισμού ή βαθιάς χαλάρωσης. Η Προσπάθεια να φτάσετε σε αυτό δεν λειτουργεί, γιατί είναι η προσπάθεια του εγώ να ελέγξει ή να φέρει ένα αποτέλεσμα που είναι απείρως μικροσκοπικό πέρα από τις δυνατότητές του. Είστε ήδη μέρος του Θεού, οπότε δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να το συνειδητοποιήσετε. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε αυτή την κατάσταση, τη φυσική κατάσταση σας, να σας αγκαλιάσει. Εντός τις ψευδαίσθησης, είστε πιθανόν όλοι, διαφορετικές πτυχές αυτού που πραγματικά είστε και κατά συνέπεια, οι εμπειρίες, οι πεποιθήσεις σας, οι δυνάμεις, οι αδυναμίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες σας είναι διαφορετικές, οι οποίες ποικίλλουν ανάλογα με τη φυλή, τον πολιτισμό, τη θρησκεία ή την έλλειψή της, το φύλο, και τα συμφέροντα. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν, να ακολουθήσετε τον δρόμο του άλλου, στον εσωτερικό σας χώρο, της ειρήνης και της γνώσης. Πολλοί έχουν προσπαθήσει να ακολουθήσουν το μονοπάτι άλλου, προφανώς σοφό και άγιο, κρίνοντας τη δική τους πορεία, ως ανεπαρκή ή ακατάλληλη. Αλλά, όπως είπα, η προσπάθεια  δεν μπορεί και δεν γίνεται να λειτουργήσει, και προσπαθώντας να ακολουθήσουν τον δρόμο του άλλου, μένουν στην προσπάθεια.
Το μονοπάτι της ζωής, επί της οποίας κάθε ένας βρίσκει τον εαυτό του, έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για τον καθένα. Θα σας δωρήσει με τα μαθήματα, που με μεγάλη σοφία και προνοητικότητα, κανονίσατε να σας υποβληθούν σε κατάλληλες στιγμές, κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής σας. Αν χαλαρώσετε και τα αποδεχτείτε με ευγνωμοσύνη καθώς θα προκύπτουν, θα τα μάθετε εύκολα και γρήγορα. Αν συγκινήστε ή θυμώνετε εναντίον τους, απλά θα συνεχίσουν να σας παρουσιάζονται, μέχρι να μπορέσετε να τα μάθετε και αυτό μπορεί να σας δώσει, σημαντική ποσότητα πόνου και δυστυχίας. Τα μονοπάτια της ζωής σας, μπορούν να ρέουν πολύ ομαλά αν τους το επιτρέψετε, να το κάνουν και θα παρατηρήσετε, ότι τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν προς το καλύτερο για σας, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους σας και το καθιστά πολύ πιο εύκολο για σας, να χαλαρώσετε και να έλθετε αντιμέτωποι με τις αντιξοότητες. Αυτό ενεργοποιεί, την ικανότητα να δημιουργείς τυχαίες ανακαλύψεις από τυχαία γεγονότα, τις ευκαιρίες να συμβαίνουν πολύ πιο συχνά στη ζωή σου, έτσι ώστε μπορεί να φαίνεται στους άλλους καλά, ότι η ζωή σας είναι γοητευτική.
Το να αφήνεις και να επιτρέπεις,  είναι αυτό που κάνει δυνατή την επίτευξη, της εσωτερικής ειρήνης, όπου ο Θεός μπορεί να σας γίνει Γνωστός. Χαλαρώστε και επιτρέψτε, και τότε θα σας Παρουσιαστεί Αυτοπροσώπως με τρόπο που αποδεικνύει, χωρίς περιθώρια αμφιβολίας, ότι είστε πράγματι ένα αιώνιο ον, απείρως αγαπητό από τον Πατέρα σας και ασφαλές για πάντα στην θεϊκή Του αγκαλιά.
Ο αγαπημένος σας αδελφός, Ιησούς.


 Κανάλι         : Johnsmallman
Μετάφραση :  Σαράντης Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: