Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η φαντασία είναι η διέξοδος από την ψευδαίσθηση, και επίσης ο τρόπος να ταξιδέψεις πιο μακριά σε αυτό


Εσείς – τα ανθρώπινα παιδιά του Θεού, μέρος της θεϊκής δημιουργίας του Πατέρα μας – είστε στη διαδικασία της αφύπνισης από το απατηλό όνειρο που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας ώστε να αποδείξετε ότι δεν είχε ανάγκη τον Θεό ή ο ένας τον άλλο.
Αυτό ήταν μια παράλογη σκέψη που αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε. Η ώρα έγινε η ροή της σκέψης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ακολουθιών γεγονότων, από τη στιγμή που οι επιστήμονες αποκαλούν “Big Bang” μέχρι σήμερα, και συνεχίζει μέχρι τη στιγμή που θα επιλέξετε να αφυπνιστείτε, και να επιτρέψετε το όνειρο και η τρελή σκέψη που χτίστηκε να διαλυθεί μέσα στο τίποτα από την οποία την είχατε φανταστεί.
Στην ψευδαίσθηση, η φαντασία μπορεί να είναι χρήσιμη ή επιβλαβείς, ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται.
Είναι η θεία ενέργεια, το Φως και την Αγάπη του Θεού, που σας έχει δοθεί τη στιγμή που δημιουργήσατε την ψευδαίσθηση – Για να εξασφαλιστεί το ότι κατέχεται τη σημασία του να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από αυτό, όταν θα το επιλέξετε.
Είναι απείρως ισχυρή, αλλά στην ψευδαίσθηση έχετε τοποθετήσει αυστηρά όρια σε αυτό, και στην ικανότητά σας να τη χρησιμοποιεί, επειδή η ψευδαίσθηση είναι ένα μέρος περιορισμών και ορίων.
Οι περιορισμοί που περιέχει σας κάνουν να νιώθετε μικροί και ασήμαντοι ως μεμονωμένα ανθρώπινα όντα, και όμως φαίνεται να προσφέρει φανταστικές δυνατότητες, όπως θα μάθετε να δουλεύετε και να παίξετε μαζί της.
Η φαντασία είναι η διέξοδος από την ψευδαίσθηση, αλλά και ο τρόπος για να ταξιδέψετε πιο μακριά σε αυτό.
Μπορείτε να φανταστείτε την ευγενή αγάπη και συγχώρεση, την επιστροφή στην Πραγματικότητα, και την Παρουσία της αγάπης του Πατέρα σας, ο οποίος εξόχως πληρεί όλες τις ανάγκες και επιθυμίες σας;
Ή μπορείτε να κρίνετε τον εαυτό σας και τους άλλους, και να προσπαθήσετε να κατευθύνετε τις ζωές σας, με τρόπους που να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν εκείνους, που συμμερίζονται τις απόψεις σας, για το τι είναι σωστό ή λάθος, ενώ καταδικάζετε, καταπολεμώντας και την τιμωρώντας, εκείνους των οποίων η συμπεριφορά κρίνεται απαράδεκτη.
Και ενώσω κάνετε τα τελευταία, μπορείτε να αναφέρεστε σε έναν σοβαρό, εκδικητικό, και εγωιστικό θεό, που έχετε δημιουργήσει με τη δική σας αδιαφώτιστη εικόνα, ώστε να υποστηρίξει τη γνώμη σας, και στους πολέμους και συγκρούσεις που έχετε εκδικάσει.
Μπορείτε είτε να κρίνετε και καταδικάσετε, και έτσι να στηρίξετε την ψευδαίσθηση, ή μπορείτε να εξασκηθείτε αγαπώντας την καλοσύνη και τη συγχώρεση, και να τη διαλύσετε.
Εδώ και αιώνες έχετε επιλέξει να κάνετε το πρώτο, και τα αποτελέσματα αυτών των συμπεριφορών, μπορεί να τα δει κανείς παντού.
Αλλά τώρα η παλίρροια γύρισε, όπως πολλοί από σας συνειδητοποιούν, ότι ο εν εξελίξει πόνος και η δυστυχία σας, έχουν ενταθεί από τις εν λόγω ασυγχώρητες συμπεριφορές, και έχετε αρχίσει να βλέπετε τα θαύματα, που μπορεί να επιτευχθούν με την αποδοχή, τη συγχώρεση, και την συμφιλίωση.
Έχει γίνει επιτέλους σαφές ότι η Ανώτατη Νοημοσύνη – Θεός, ο Πατέρας σας – πρέπει να έχει άπειρη σοφία και άπειρη γνώση; Ακόμα και η δική σας εξαιρετικά περιορισμένη σοφία, σας έχει δείξει ότι η καλοσύνη της αγάπης, επιτυγχάνει αποτελέσματα που είναι πολύ πιο θετικά από την αντιπαράθεση, την κρίση, τη σύγκρουση, και τον πόλεμο.

Έτσι, έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Θεός, η Υπέρτατη Διάνοια, πρέπει να είναι ένα Ον άπειρης ευγένειας της αγάπης και της αποδοχής, που θέλει μόνο την αιώνια ευτυχία σας.
Δεν υπάρχει χώρος μέσα σε Αυτόν – Που είναι Όλα όσα υπάρχουν – για την κρίση, την επίπληξη, την εκδίκηση, ή την τιμωρία, η οποία θα ήταν (εκεί που είναι δυνατόν εξ αποστάσεως, που δεν είναι) ένας πόλεμος με τον εαυτό Του. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο τρελό!
Ο Θεός, ο Πατέρας σας, δεν είναι παράφρων; Είναι άπειρη θεία Αγάπη – και αυτό είναι όλο που υπάρχει.
Αυτή η αγάπη είναι απεριόριστη, απείρως άφθονη, και επιθυμεί μόνο να την μοιραστούν απείρως και αδιακρίτως, με όλες τις μορφές ζωής, όλα τα δημιουργήματά του.
Είναι αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε ουσιαστική σύγκριση, μεταξύ της άπειρης απεραντοσύνης αγάπης της θείας δημιουργίας του Θεού και του μικροσκοπικού απατηλού περιβάλλοντος που έχετε δημιουργήσει και στο οποίο συνεχίζετε να κρύβεστε από Αυτόν, με φόβο και μιζέρια πολεμώντας ο ένας τον άλλο, για τους βασικούς πόρους που φαίνεται να λιγοστεύουν.
Είστε απείρως ερωτευμένοι, σε κάθε στιγμή της αιώνιας ύπαρξης σας, και ακόμα επιμένετε να προσπαθείτε να πείσετε τους εαυτούς σας, ότι είστε ανάξιοι αμαρτωλοί, σας αξίζει τιμωρία και θάνατος, καθώς παίζετε παιχνίδια εντελώς μη ρεαλιστικά, στο πλαίσιο του μικροσκοπικού απατηλού περιβάλλοντος σας, για να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι έτσι είναι.
Τέλος, η δυστυχία που φανταστήκατε σας περιβάλλει, γίνεται αρκετά επώδυνη, ώστε να σας κάνει να αρχίσετε την αναζήτηση ενός καλύτερου τρόπου ζωής – μια πιο εφικτή μορφή ύπαρξης, που δεν σας προκαλεί συνεχώς πόνο και απογοήτευση.
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αναγνωρίσετε την Αγάπη που σας περιβάλλει συνεχώς, αποδεχθείτε την ολόκαρδα, όπως ακριβώς σας προσφέρεται, και να τη μοιραστείτε άφθονα και αδιακρίτως με όλους, όπως ακριβώς αυτή μοιράζεται με εσάς.
Αφήστε την ανάγκη σας για το σωστό, από την ανάγκη σας να δικαιωθεί, από την ανάγκη σας να δείτε άλλους να τιμωρούνται για τα λάθη σας, επειδή μειώνει την αίσθηση του εαυτού σας, κάνοντας σας να νιώθετε μικρός και ανήμπορος, σε ένα άγριο απειλητικό περιβάλλον από το οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής.
Όταν αφήσετε αυτές τις ανάγκες και συγχωρήσετε τον εαυτό σας και όλους τους άλλους, θα βρείτε τον εαυτό σας να επεκτείνεται σε ένα περιβάλλον ειρήνης και αποδοχής, καθώς όλοι οι φόβοι σας θα απομακρύνονται.
Συγχώρεση είναι το κλειδί, απελευθερώνει την τεράστια ακαταστασία, κακών και μνησίκακων σκέψεων σας, που επίμονα σας κρατούν προσκολλημένους, για τόσο πολύ καιρό, και οι οποίες σας έχουν πνίξει αποτελεσματικά, στερώντας σας από το οξυγόνο της άπειρης άνευ όρων αγάπης , και της ευαισθητοποίησης στην ύπαρξη ενός τέτοιου κατεστημένου. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή είναι η πραγματικότητά σας, η μοναδικήκατάσταση της ύπαρξης σας, και θα ξυπνήσετε σε αυτό.

Ο αγαπημένος σας αδελφός, Ιησούς.


 Κανάλι         : Johnsmallman
Μετάφραση :  Σαράντης Κώνστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: