Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΜΙΝΤΑΝΆΟ (Δ΄ΩΡΙΩΝΑ)


Όνομα μέλους: Αστρικό Έθνος Mιντάκα (πρώην μέρος του Συνασπισμού του Ωρίωνα).

Αποδεκτοί στην Γαλαξιακή Ομοσπονδία: Πριν από τρία χρόνια.

Τοποθεσία: Ένα από τα τρία φωτεινά αστέρια στην περίφημη ζώνη του Ωρίωνα (το Δ΄Ωρίωνα) Τα άλλα δύο είναι AlNitak και Alnilam.

Απόσταση από τη Γη: Περίπου 233 έτη φωτός από τη Γη.

Ζωή Τύπος Μορφή: Πρωταρχικά Aμφιβιοειδή ενώ μερικά Ερπετοειδή και Δεινοσαυροειδή υβρίδια ζουν ανάμεσά τους.

Φυσική εμφάνιση: Με πολλούς τρόπους οι Μιντάκιοι μοιάζουν με τους βατράχους και φρύνους της Γης. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες σημαντικές διαφορές. Πρόκειται κυρίως για δίποδα όντα στο ανάστημα. Το δέρμα τους, είναι λείο και άτριχο, και σημειώνεται για τα ιριδίζοντα χρώματα του, τα οποία κυμαίνονται από φωτεινά κόκκινα πορτοκαλί, πράσινα, κίτρινα και καφέ.

Σε αντίθεση με εκείνα των αμφιβίων της Γης, τα μάτια δεν είναι πάρα πολύ φουσκωτά, αλλά είναι αρκετά μεγάλα, και αγκαλιάζουν το κρανίο με έντονο κόκκινο, πορτοκαλί ή πρασινοκίτρινο χρώμα. Η μύτη αποτελείται από δύο μικρές σχισμές πάνω από ένα πολύ λεπτό σύνολο χειλιών. Το στόμα, όταν ανοίγει, είναι πολύ μεγάλο και σαν βατράχου. Τα αυτιά είναι δύο μικροί στρογγυλοί κύκλοι και στις δύο πλευρές του κεφαλιού.

Το κεφάλι είναι μεγάλο και φαινομενικά δυσανάλογο σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, ενώ ο λαιμός φαίνεται να είναι ανύπαρκτος. Το σώμα, τα χέρια και τα πόδια είναι πολύ μυώδη. Τα δάκτυλα χεριών και ποδιών είναι μακρυά, λεπτά, τέσσερα στον αριθμό και έχουν μικρά νύχια.

Τα αρσενικά, είναι ελαφρώς μικρότερα από ότι τα θηλυκά, είναι μεταξύ 7 έως 8 πόδια (2,13 - 2,44 μ.) σε ύψος. Τα θηλυκά, ελαφρώς μεγαλύτερα από 7,5 έως 8,5 πόδια (2,29 - 2,59 μ.) ψηλά. Οι Μιντάκιοι έχουν επίσης σημειωθεί για μια σειρά από τρεις μικρούς, λεπτούς, διασυνδεδεμένους «ερεθισμούς» που τρέχουν από τις πλάτες τους και τελειώνουν στην κορυφή του κεφαλιού τους.

Ειδικά χαρακτηριστικά και ικανότητες: Σημειώνονται για την μεγάλη πρόοδο στην ψυχολογία, καθώς και σε όλες τις μεθόδους χειραγώγησης του νου. Έχουν ένα μεγάλο σώμα επιστημονικών γνώσεων και τεράστιες  βιβλιοθήκες της εσωτερικής σοφίας που πάει πίσω πάνω από 15 εκατομμύρια χρόνια.

Μέση ποσότητα του ύπνου που χρειάζονται: 4-6 ώρες την ημέρα.

Γλώσσα: Ακούγεται πολύ τονική, αλλά και πολύ βαθιά και λαρυγγώδης.

Μητρικά και άλλα σκάφη: Σχεδόν σαν μανιτάρια στην εμφάνιση και μοιάζουν με το μεγάλο διαστημόπλοιο στο τέλος της ταινίας «Στενές επαφές». Ποικίλουν σε μέγεθος 50 έως 150 πόδια (15,2 έως 46 μέτρα) σε διάμετρο. Τα μητρικά σκάφη είναι πολύ μεγάλα, σχεδόν 100 έως 1000 μίλια (160 με 1600 χιλιόμετρα) κατά μήκος. Τα μεγαλύτερα από αυτά είναι πολύ αυτάρκη και συνήθως διατηρούνται μόνο στο βαθύ διάστημα.

Πηγή :  Αρίστανδρος Ανδρομέδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: