Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Το τιποτα, που μπορει ομως να γινει κατι. Μια δυναμικη, φανταστικη σκεψη. Μια ουτοπια.........
Το να μοιραζεσαι τις γνωσεις σου με ολους, ειναι το πρωτο βημα, για τον τελειο κοσμο.


Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Είναι και Γίγνεσθαι
Όταν δρας για την επίτευξη ενός στόχου, έχεις κάποιες προσδοκίες από την πράξη σου, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως είναι μακράν του επιθυμητού. Το κενό μεταξύ προσδοκίας και αποτελέσματος, αποτελεί την ενέργεια που πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις σου για να υπερβείς τα εμπόδια που σε απωθούν από τον στόχο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το κενό μεταξύ προσδοκίας και αποτελέσματος, αποτελεί την διαφορά μεταξύ Είναι και Γίγνεσθαι. Ο κόσμος όπως είναι τώρα σε αντιδιαστολή με τον κόσμο όπως οφείλει να είναι. Αυτή η παραφωνία είναι η κινητήριος δύναμις του Ελληνισμού.

Θα ακούσεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου να λένε ότι «έτσι είναι τα πράγματα». Εσύ θα τους λες πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα. Οι υπόλοιποι λαοί εξ αιτίας της απομακρύνσεώς τους από τους Θεούς ισχυρίζονται ότι ο κόσμος είναι έτσι, επειδή έτσι τον βλέπουν. Δεν μπορεί να τον δουν αλλιώς. Δεν μπορούν να τον αλλάξουν. Δεν ξέρουν πώς να τον αλλάξουν. Αυτό είναι δικό σου καθήκον. Σε συνεργασία με τους Θεούς διορθώνεις τον κόσμο, πηγαίνεις από το πώς είναι, στο πώς οφείλει να είναι ο κόσμος.

Ένα από τα βασικά δόγματα της Ελληνικής κοσμογονίας που θα διδάξεις στους Απογόνους σου είναι ότι όταν δεν σε ικανοποιεί η πραγματικότητα, πρέπει να κατασκευάσεις μία νέα πραγματικότητα. Πρέπει να την σχεδιάσεις και να την οικοδομείς καθημερινώς. Αν απλώς περιγράφεις την κακή σημερινή πραγματικότητα, την αναπαράγεις και γίνεσαι ένα με αυτήν. Γίνεσαι εξάρτημά της.

 

"...Χαμένοι μοιάζουμε, λοιπόν, στο γύρο του θανάτου
στην παγωνιά του οριστικού, στον τρόμο του αοράτου
Μα οριστικά θα χεις χαθεί, μονάχα αν το διαλέξεις
όπως διαλέγει η μουσική τα λόγια και τις λέξεις ...!!"
.... στίχοι από το τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη "Ο Κόσμος που Αλλάζει"
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή μίας νέας πραγματικότητος, ξεκινά από τα βιβλία και οικοδομείται με λόγο και έργα. Το Ελληνικό Έθος είναι ένας συνεχής αγών για αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο, και ποτέ ένας αγών για ατομική σωτηρία.

Όταν οι Θεοί αισθανθούν τους κραδασμούς της νέας πραγματικότητος, όταν προετοιμάσεις τον κόσμο να δεχτεί τον Θεϊκό Λόγο, οι Θεοί θα κατοικήσουν μαζί σου στην γη. Αρκετές φορές η επιστήμη οδηγεί στην υπερτίμηση του «είναι», και υποτιμά το «οφείλει να είναι». Όσοι περιορίζονται στην επιστήμη περιγράφουν έναν κόσμο χωρίς σκοπό. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το νόημα της Ελληνικής Μαντικής, ο σκοπός. Το «γιατί» των πραγμάτων.

Η Ελληνική κοσμογονία βασίζεται σε Αλήθειες που γίνονται πραγματικότητα από τον τρόπο που ζούμε. Βασίζεται σε Αλήθειες που μετατρέπουν το Είναι σε Γίγνεσθαι.

Ορισμένες Αλήθειες της Ελληνικής Θρησκείας μπορεί να μην θεωρούνται σωστές με αυτά που θα βλέπεις γύρω σου μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά θα καταστούν Αλήθειες για όλους τους ανθρώπους στην διάρκεια της μεταβολής του κόσμου. Το μεταβατικό στάδιο από το σημείο Α, το Είναι, στο σημείο Β, το Γίγνεσθαι, αλλάζει το τι αποτελεί αλήθεια και τι ψεύδος για τους ανθρώπους. Η Ελληνική Θρησκεία επιβραβεύει την δυναμική αλήθεια και όχι την στατική αλήθεια των πραγμάτων.

Η αποδοχή των πραγμάτων όπως είναι, εκφράζει αποτυχία να ακούσεις την έκκληση των Πατρώων Θεών για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.
 Για να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει νοερώς να τον δεις διαφορετικό από ότι είναι σήμερα. Το αισθητό περιορίζει το εύρος της φαντασίας. Εγκλωβισμένος στον αισθητό κόσμο, δεν μπορείς να έχεις οράματα, δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τους Θεούς για να λάβεις κατευθύνσεις για το Μέλλον...του ΚΟΣΜΟΥ .

Για τους Έλληνες η ιδεολογία καθορίζει την πραγματικότητα. Ο κόσμος των Ελληνικών Ιδεών είναι πιο πραγματικός από το κόσμο των γεγονότων. Τα γεγονότα είναι προσωρινά, είναι ευμετάβλητα, αποτελούν απλώς την μορφή των ιδεών. Οι Ελληνικές Ιδέες είναι όντως Όντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: