Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Αγνωστος μεταξυ αγνωστων. Το τιποτα, που μπορει ομως να γινει κατι. Μια δυναμικη, φανταστικη σκεψη. Μια ουτοπια.........
Το να μοιραζεσαι τις γνωσεις σου με ολους, ειναι το πρωτο βημα, για τον τελειο κοσμο.


Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Η Warner Music ζητάει από τους ISPs να επιβάλλουν "φόρο μουσικής"

Σε μια κίνηση που σίγουρα θα προκαλέσει διαμάχη, η ομάδα μουσικής Warner έχει απαιτήσει από τους παρόχους Internet να αρχίσουν την "φορολόγηση" των πελατών τους, σε μία προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι απώλειες των εσόδων για την βιομηχανία και τους καλλιτέχνες που προκαλούνται από την πειρατία.

Η Warner έχει βρεί ένα σχέδιο ώστε να περάσει τους φόρους στους λογαριασμούς των πελατών με αντάλλαγμα την νομική ασυλία τους σε περίπτωση που οι χρήστες κάνουν πειρατική ανταλλαγή μουσικής. Ο πελάτης, για τα 5$ "συνεισφοράς" του, θα έχει απεριόριστη πρόσβαση σε μουσική σε όλο το web.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι αυτό το πλάνο θα παράγει ετησίως περί τα 20 δισ. δολάρια ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να βρεί αποδοχή από τους παρόχους.

Φυσικά, εις βάρος του καταναλωτή, πολλοί από τον οποίους μπορεί να μην τους ενδιαφέρει καθόλου η πρόσβαση σε μουσικά αρχεία η εστω οτι δεν τους ενδιαφέρει να έχουν μουσική on line.

Θεωρώντας ότι πολλoί ISPs ανταγωνίζονται σκληρά στην τιμολόγηση, με πολλές ευρυζωνικές συνδέσεις που αρχίζουν κάτω από 30 ευρώ, βάζοντας αυτή την αύξηση για τον συγκεκριμμένο λόγο θεωρείται τουλάχιστον γελοίο.

Ένας "παλαίμαχος της βιομηχανίας της μουσικής", ο Jim Griffin, θεωρεί ότι oi ISPs θα αγκαλιάσουν το σχέδιο, και αναφέρει την υποστήριξη από ορισμένους φορείς βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της EFF.

Εντούτοις, η θέση της EFF φαίνεται να στρέφεται στην εθελοντική, από πλευράς καταναλωτών, υιοθέτηση της επί πλέον εισφοράς με το ανάλογο δικαίωμα της ελεύθερης μουσικής on line.

Πάντως δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο να εφαρμόζεται απο τους ISPs σύντομα.
----------------------------------------------
Πηγή: techspot.com
----------------------------------------------

Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι η διάθεση μουσικών αρχείων σε δίκτυα Ρ2Ρ, δεν αποτελεί παραβίαση του νόμου προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων.

Η διάθεση μουσικών αρχείων στα δίκτυα P2P αποτελεί το επιχείρημα «making available», πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η RIAA (εμπορική ένωση που αντιπροσωπευει την μουσική βιομηχανία των Ηνωμένων Πολιτειών, Recording Industry Association of America) στις μηνύσεις που έχει καταθέσει ενάντια ιδιωτών που μοιραζόντουσαν μουσικά αρχεία, παραβιάζοντας έτσι, σύμφωνα με την RIAA, την νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα της RIAA ίσως αποτελέσει το εφαλτήριο για μία σειρά αθωωτικών αποφάσεων στις εκατοντάδες υποθέσεις που περιμένουν να εκδικαστούν.--------------------------------------
Πηγή: pcw.gr
--------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: